Kväll på balkongen..

Under några veckor nu har jag läst härliga inlägg om sena kvällar med fina ljuslyktor ute i trädgården..I kväll har jag haft lite tid att kvällsmysa med egna lykor på min balkong.
Ett litet zinkfat med flytande blommor och glaslykor. En murgröna slingrar sig över kanten.
Utelykta1


Ett litet arrangemang i svart kruka med sten, lykta och småblommor.
Utelykta2


I örtskåpet står Buddha huvudet ihop med små rosa lyktor.
Utelykta3


Boktips

Just nu läser jag boken "En shopaholics bekännelser" skriven av Sophie Kinsella.
Måste verkligen rekommendera den..För alla er som också gillar att shoppa kommer ni verkligen att känna igen er..kul, men en aning skrämmande:)
Bok


Ilva

När jag ändå var i Malmö var jag bara tvungen att besöka Ilva. Vilken bra affär..Synd bara att jag flög ner så det fanns inte direkt utrymme för stor shopping..Fyndade iallafall lite småsaker som jag lätt kunde ta med mig! Önskar att vi kan få ett Ilva i Stockholm också!!!
Dessa söta lytkor reades för 12.50:-!!
Ilvalyktor


Kunde inte motstå denna lilla stenburk samt tvålfatet..
Badrumsprylar



Sen blev det ett skrin och en liten burk också..
silverskrin


Bröllop

Jag har varit i Malmö på bröllop i helgen! Ett fantastiskt bröllop med vackert par och jätte trevlig bröllopsfest. Paret är jätte duktiga på dekoration och hade smyckat festlokalen kanonmysig!
Brudparet

Dukning2

dukning3

dukning4


En soffa- 3 stilar...

Ville på kul se hur jag kunde förändra min gamla Klippansoffa i 3 olika varianter..så här blev resultatet
Soffa1


Soffa2

Soffa3


Albins present

Idag har jag varit och shoppat en liten present till min "halvsysters" lille son Albin.
Istället för att slå in den i traditionellt presentpapper har jag gjort en liten presentkorg.
Innehållet kommer från H&M.
Present


Foto:anna.a

En liten burk till systerdottern..

Jag hittade ett kul tips på Woopsie Daisys blogg där man hade förvandlat en gammal yoghurtburk till en liten fin "gå-bort-present" som skulle fyllas med kritor och målarbok. Här är min variant som ska fyllas med något skoj till lilla Julia.Oboy före

Oboy efter


Home in harmony

Har ni vägarna förbi Sickla köpkvarter utanför Stockholm vill jag varmt rekommendera butiken Home In Harmony. De säljer allt från möbler och accessoarer till färg och tapeter. Dessutom är personalen väldigt trevliga och kunniga!

Butik1



Butik2


Foto:Home in Harmony

Lila

Jag trodde att den lila "eran" var förbi..men i samma takt som det börjar droppa in lila inredningsdetaljer så börjar jag gilla det igen..Kanske ska satsa på lila,vitt & svart i höst?!?
Soffa

Närbild


Fotot:anna.a

Dixie

Inredningsföretaget Dixie(www.dixie.se) har dessa läckra tabletter i vinylspets..Finns i olika färger. Säljs bland annat hos 49 Kvadrat, Berry Details mfl.
Spetstablett


Berry details

Idag var jag och shoppade lite på Berry Details.(www.berrydetails.se)
Köpte 3 rosa glaslyktor a´19:-
Näckroslykta på pinne 79:-
4 st rosa grillpinnar 20:-
Lyktaisyren

Lotuslykta

grillpinnar


Mer stickers..

Denna gången satte jag stickers från Lagerhaus på svarta glas..
Svartglas

Svartaglas2


Foto:anna.a

Sommarfrukost

Idag var jag och åt en sån där härlig helgfrukost hos min pappa och hans sambo..Det är så mysigt att sitta ute tillsammans och jag kunde inte låta bli att plocka lite blommor och duka fint..
Frukost




frukost2

Foto:anna.a

Barntextil

Det danska företaget Franck & Fischer har en fin kollektion barntextil. Finns att beställa hos www.inreda.com.
Banrkudde

Barnfilt


Klisterdekaler

På Lagerhaus kan man köpa klisterdekaler i många olika varianter. Dessa kostade 19:- styck och jag använde dem till att dekorera kvällens vinglas.
Dekal före

dekal efter


Dansk Tidning

Min absoluta favorit bland inredningstidningarna är danska BOLIG Magasinet!!
Superbra med mycket tips och ideér samt fina interiörbilder.
Finns att köpa på bla Press Stop och i vissa Pressbyrån-butiker.
Bolig


Citat på vägg

På Husmusens blogg läste jag för ett tag sedan om en hemsida som heter www.wonderfulgraffiti.com. De har massor av roliga förslag på texter man kan pryda väggen med.
Jag föll för denna som jag målade på min hallvägg..Vägg2






Vägg1


Oväntade saker..

Jag tycker att det är kul när folk använder oväntade och gamla saker i trädgården..Här är några bilder från min mosters trädgård..
Trädgård1

Trädgård2

trädgård3


Foto:anna.a

Jag vill också bo i hus..

Visst blir man inspirerad när man är hemma hos andra..
Här har jag tagit några foton hos mina vänner Linda & Andreas. De har precis byggt ett fantastiskt hus och det första jag visar på bloggen är det snygga köket..
Kök2

Kök1

Kök3

Kök4


Foto:anna.a

Lampa

Här kommer ytterligare ett tips med tapet..Denna lampa heter "Grönö" och kommer från Ikea. Den har fått ett nytt utseende med hjälp av lite tapet och tapetklister. Tyvärr är bilden inte den bästa..
Lampa Före


Lampa Efter


Min systers vägg..

Jag tyckte att min syster hade lite dystert i köket så jag köpte denna väggdekoration "Slätthult" från Ikea och satte upp..Målade deras gamla ramar röda och köpte en passande kokbok till hyllan..
Vägg


Foto:anna.a

Kruka av väska..

Jag tänkte använda min gamla väska som bara ligger och skräpar till ytterkruka. Den får stå under tak förstås. Inuti har jag en ordentlig keramikkruka.
Väskkruka


Foto:anna.a

Höganäs

Nu äntligen har jag bestämt mig för vilka färger jag ska ha på porslinet..
Det blir citrus, aqua och svart..
Höganäs


Foto:anna.a

Fantastiska kuddar

Den danska textilformgivaren Susanne Scherning skapar de mest underbara kuddarna. ..
Jag har en liknande som på bilden och det bästa är att ingen har en exakt likadan
Kudde


Höstnyheter

Nu kan man se några nyheter som Spira har inför hösten..Jag gillar verkligen färgerna, mycket svart och vitt, men även inslag av rosa/cerise(min favvo)Spira1

Spira2


Kul lampa

Denna lampa tycker jag är kul..lite kitchig liksom..Kommer från företaget Globen AB. Duka Home säljer en del av deras lampor..Jag vill ha en sån här rökfärgad!
Lampa

Lampa2


Snart är sovrummet klart..

Nu börjar jag få ordning i sovrummet. Hittade fina kuddar, lyktor och en vas på Asko-rean..toppen...
Sen var jag på Ikea och köpte bokhylleserien Bestå så jag kunde "rama in sängen". Tyget som är som gavel är från Marimekko.
Sovrum1


Sovrum4

Sovrum6


Min första scrap..

Jag blev så sugen att testa när jag surfade runt och såg så många fina "scrapningar"..jag har en del att lära..hi..hi..men det var kul att testa:)
Scarp


Till Ikea

I dag ska jag åka till Ikea(igen..)
Jag ska köpa en variant av de nya hyllorna "Bestå". Funderar på att "rama in sängen" med några hyllor på sidorna samt ovanför..
Sen såg jag en till nyhet som heter "Venjan" som jag vill ha, men det brickbordet verkar inte ha anlänt till butikerna ännu..synd.
Bestå


Venjan


Foto:Ikea

Mer kul av tapeter

Jag skulle kunna tapetsera alla mina prylar med vackra tapeter..Här är en vanlig Ikeapall som fått lite färg och en tapetsnutt.
Pall


Min nya matplats

Jag fastnade för Sandbergs tapeter i år och har låtit tapetsera om i vardagsrummet och köket. Eftersom tapeten är ganska stormönstrad har jag valt att endast tapetsera två fondväggar. Nu har jag börjat fundera på hur jag ska göra om i sovrummet..Några tips?
Kök Efter


Smyckeskrin

När jag var på Jula (Varuhuset) senast så sprang jag på denna lilla "pryttelförvaring" och funderade på vad jag skulle kunna använda den till..Med lite vackert papper blev det ett perfekt smyckeskrin.
Skrin Före


Skrin Efter


Designers guild

Finns det något härligare än färg?
Jag kan sitta hur länge som helst och bläddra bland inspirationsbilderna på www.designersguild.com
Ett utav deras senaste collektioner heter Essentials och är underbar.
Designers guild


Foto:Designers Guild

Små tavlor

Häromdagen såg jag små gulliga tavlor i en katalog..Jag kom på att jag ville testa att göra likadana själv.Här är resultatet.

Material


Ramarna köpte jag på Coop forum för 15:-/st, den gamla floran har jag fyndat på loppis för 20:- och de mönstrade papprena hade jag hemma i lådan.
Tavlor


Dop

Snart är det dags för dop igen..Det är min systerson som ska döpas den 5 augusti..Då ska man duka fint, så det börjar bli dags att tänka ut hur det ska se ut. Någon som har några tips kanske? Temat på dopet är prinsar.
Här nedan är en bild från min systerdotters dop. Då hade jag stämplat små nallar på kvittorullar och målat. Dessa rullade jag sedan ut på bordet som löpare..det vart ganska sött..Tillsammans med enkla vaser med ranunclar och randiga servetter..
Dukning


Balkongen

Åhh, vad jag är glad över att ha en balkong..
Jag hinner iförsig inte vara där ute så mycket som jag vill, men att bara vattna blommor och knipsa knoppar en stund på kvällen är avkoppling nog.
I år bestämde jag mig tidigt att detta skulle bli ett år då jag förverkligade mina balkongplaner. Allt som oftast har jag fantiserat och planerat på våren, men sen aldrig kommit till skott när det varit dags..Eller så har jag planterat en massa blommor tidigt i maj och sen när semestern börjat i juli så har växterna redan vissnat. Nu är vi ändå inne i juli och mina blommor frodas på min härliga förortsbalkong..
Välkomna till min blogg förresten!/Anna
Före


89647-11


89647-9